headerphoto

Elly Hermans-Kriebel


Elly Hermans-Kriebel is geboren in het Limburgse Ospel, vlakbij natuurgebied de Groote Peel, op 23 december 1970. Als kind was zij altijd al bezig met tekenen en schilderen. Op papier, karton, hout en zelfs op de muur. Met krijt, welteverstaan! Zij hield er van om scheppend bezig te zijn. Knutselen, timmeren, zagen, kleien, sieraden maken, schrijven en dichten. En dit alles onder het genot van muziek, een andere passie van Elly.

In de pubertijd hing zij de creative El, aan de wilgen en werden andere zaken interessanter. Na een aantal jaren en ervaringen rijker, ging als vanzelf het creatieve bloed weer kruipen waar het niet gaan kon en voelde zij de drang om weer te gaan schilderen. Meubels beschilderen, muurschilderingen en schilderijen op doek. Zij volgde een aantal jaren schildercursussen, waarna ze besloot om de kunstacademie in Neerpelt te gaan volgen. Hier is zij in juni 2012 afgestudeerd: 7 jaren gestudeerd en heel veel geleerd! Geleerd om te kijken, om te zien. Over het schilderen, de schilderkunst, het leven, en de kunst van het leven: een worsteling van Heftig en Mooi, tegelijkertijd! Bezig zijn met het ZIJN van mens.

Er zijn verscheidene thema’s die haar aanspreken, waarbij de mens centraal staat. Vooral portretten in verschillende gedaanten, in onverwachte beelden gevangen, schildert zij het liefst. Evenals nieuwe kanten van alledaagse voorwerpen op een dusdanige wijze belicht, dat ze voelbare emotie uitstralen.

Ook schildert zij dierenportretten in opdracht. De mensen herkennen hun dier in wezen, op het doek.
Mens of dier, kortom: opdracht gelukt wanneer de ziel is gevangen!

Verder zijn er de diverse workshops en bedrijfstrainingen die zij geeft. Waaronder gooien met verf, logo schilderen, modelschilderen en meer! Ook doet zij decoreerwerk. De laatste opdracht was in de nieuwe attractie van de Efteling: Symbolica.Atelier ElHeArt
Website Elly Hermans
Stuur Elly een email
Telefoon: 06-22443768
Adres: Acacialaan 2, 5581 HB te Waalre

KunstRouteNederweert
KunstRouteNederweert
KunstRouteNederweert