headerphoto

Erik Philippus


Erik is al vele jaren serieus bezig met fotografie, ondersteund door zijn opleiding aan de School voor Fotografie en de studie Fotokunst aan de kunstacademie te Maasmechelen. Hij heeft met name oog voor de compositie van een voorstelling, resulterend in het project 'Lijnenspel' waarvan een aantal voorbeelden is te zien in Galerie VONC.

Naast fotografie bekwaamt Erik zich ook in de tekenkunst aan de kunstacademie, en als kattenliefhebber heeft hij onlangs tekeningen gemaakt van de vijf raskatten die wonen op de Liskeshoeve. In de galerie is een aantal dieren-portretten te zien gemaakt met soft-pastel.

Door zo bezig te zijn met zowel fotografie als tekenen en schilderen, heeft Erik ondervonden dat het vooral gaat om het 'kijken', dat meer is dan gewoon 'waarnemen'. Het (letterlijk) ontdekken van wat zich voor de camera en de schildersezel afspeelt is voor Erik een zoektocht zonder einddoel: kunst is een manier van reizen, en geen einddoel.

En juist de 'kruisbestuiving' tussen fotografie en tekenkunst maakt dat het voor Erik een reis is geworden vol verrassingen. De soft-pastel portretten van zijn zoon Tim en zijn vrouw Marianne is daarvan het levende bewijs!Website Erik Philippus
Stuur Erik een email
Telefoon: 06-55348117
Adres: Liskesweg 2A, 6031 SE Nederweert
KunstRouteNederweert
KunstRouteNederweert
KunstRouteNederweert
KunstRouteNederweert
KunstRouteNederweert