headerphoto

Geer Gielen


Geer woont al zijn hele leven in Nederweert. In 1983 voltooide hij zijn studie aan de kunstacademie in Maastricht. In zijn kunstenaarsloopbaan heeft hij regelmatig van thema gewisseld. In deze expositie zien we zijn landschappen naast zijn “muurbrieven”. Dit is het beste te karakteriseren als mixed-media.


In zijn recente schilderijen gaat hij uit van het “Limburgse Landschap”, zoals hij dat tegenkomt op zijn wandelingen. Hij tekent ze op! Het landschap wijst je de weg met zijn groen, bomen, paden en brengt je weer thuis. Het imponeert met zijn variatie en harmonie. Zijn landschappen verwijzen naar rondzwervingen door Limburg, maar het zou ook zo maar kunnen duiden op het groen en de platte daken van het gebied tussen de Eufraat en de Tigris. De werken zijn in lagen opgebouwd, collages van eerder beschilderd papier in heldere kleuren.


De “muurbrieven” of “hemdvormen” zijn eveneens gemaakt van meerdere materialen, in lagen aangebracht, veelvuldig bewerkt. Ze zijn ontstaan uit “wat overgebleven is”, gevonden in de aarde, resten van wat ooit gebruikt is, ooit een functie had: nu nog bedekt met sporen van de aarde, zand, verkleurd door de inwerking van de tijd. Een hemd, nog herkenbaar, bedekt met andere resten. Het vertelt zijn eigen verhaal, meerdere verhalen door elkaar, een brief aan ons in deze tijd.

Geer heeft geëxposeerd op vele locaties zoals: Galerie Michel Sittard, Kasteel Limbricht te Limbricht, De Auw Sjoekelaatfabriet te Gulpen, De Tiendschuur te Weert, Galerie SVU te Weert, Kunstmanifestatie Geijsteren, De Kunstvloer te Tegelen en het Venrays museum.

In zijn werk heeft Geer 2 thema’s, nl:
- Artefacten: hier gaat hij uit van datgene wat overblijft. Hij gaat uit van een drager, waarbij een bepaalde vorm centraal staat (vaak een hemdvorm). Die wordt bewerkt met diverse materialen. De gedachte hierachter is om iets te maken wat een complete geschiedenis heeft, waarbij de toeschouwer zijn eigen gedachten hierover kan laten gaan.
- Collages/schilderijen: hierbij is zijn centraal uitgangspunt het landschap.Website Geer Gielen
Stuur Geer een email
Telefoon: 06-11488930
Adres: Brugstraat 7a, 6031 EE Nederweert

KunstRouteNederweert
KunstRouteNederweert
KunstRouteNederweert
KunstRouteNederweert
KunstRouteNederweert